Supermarkt Plus vervangt plastic producten voor éénmalig gebruik met duurzame alternatieven

Supermarkt Plus stopt met de verkoop van plastic wegwerpproducten voor de zomer van 2019. De supermarkt is van plan herbruikbare alternatieven aan te bieden.

Klanten kopen in de zomer veelal wegwerpservies voor het barbecueën. De supermarktketen wilt daarom onder andere plastic borden, bekers en bestek vervangen met herbruikbare alternatieven. Verder vervangt de Plus rietjes en roerstaafjes voor een variant van papier en duurzaam gecertificeerd hout. De bier- en wijnglazen blijven van plastic, maar dit wordt voortaan gemaakt van gerecycled PET plastic.

De herbruikbare borden, bekers, bestek en kommen kunnen volgens Plus meer dan honderd keer gebruikt worden. Het wegwerpservies dat nog wél verkocht wordt, bestaat voortaan uit karton of bagasse. Dit is een materiaal gemaakt uit afval van suikerriet.


Het vervangen van producten bedoelt voor eenmalig verbruik helpt enorm veel afval verminderen. Bovendien laten producten van biologisch afbreekbaar materiaal geen schade achter aan natuur en milieu.

Lees meer over hoe je zelf een bijdrage kunt maken door over te stappen op duurzame alternatieven:

–> In tien stappen beginnen aan een plastic-vrij leven
–> Zo kun je stoppen met afval maken

Lees ook: